Over
Step by Step

Wil je meer weten over de Step by Step training? Op deze pagina worden al je vragen beantwoord 

Wij helpen je
op pad

Omdat wij iedereen kennis willen laten maken met hiken en trektochten zijn we gestart met de Step by Step trainingen. Zo kan jij je stap voor stap voorbereiden op een meerdaagse trektocht. 

''Ik leer je
vertrouwen op
de natuur''

De natuur heeft zo veel te bieden. Mijn zoektocht naar vrijheid heb ik gevonden in trektochten en wonen in een camper. Via de online Step by Step trainingen wil ik iedereen laten zien hoe mooi hiken en buiten zijn is. Want hiken kan iedereen. 

Rick Mulder
Jouw hike-expert
De Ik Wil Hiken visie

Wie zijn wij

''Veel naar buiten gaan is niet voor geitenwollen sokkendragers, hiken is voor iedereen''

In 2020 tijdens een tocht in het Zwarte Woud ontstond het idee voor een online outdoorschool. Een school waar iedereen kennis kan leren maken met de natuur. 

Rick Mulder is de founder van de Ik Wil Hiken Academy: ‘De passie voor buiten is ontstaan door hiken met vrienden en familie. Na zeven jaar in de uitvaartbranche was het tijd om het roer om te gooien. Zo ontstond het idee om een eigen outdoorschool te beginnen. In het verleden deed ik een opleiding tot 

zorgmedewerker en mensen helpen zit in mijn bloed. Via Ik Wil Hiken wil ik dan ook mensen helpen op mijn eigen manier. Door ze een ervaring te geven of op weg te helpen richting hun eigen doel. Zo hoop ik dat ik jou kan helpen en kan laten zien hoe mooi de outdoorwereld is en het jou brengt wat het mij heeft gebracht. 

Partners

Ik Wil Hiken kiest voor het samenwerken met gespecialiseerde buitenmensen. De beste kwaliteit gegarandeerd.

Challenges

Wekelijks krijg je challenges gebasseerd op het onderwerp. Zo is de Step by Step training iedere week weer een feestje.

Overzicht

De trainingen en de lessen zijn overzichtelijk. In je account kan je precies zien waar je gebleven bent en hoeveel je nog moet doen.

Al je brandende vragen

Veelgestelde
Vragen

Hier vindt je alle antwoorden op vragen over alle online trainingen. Heb je hierna nog steeds vragen neem dan contact met me op via de mail of telefonisch. 

Om je volledig fysiek voor te bereiden op een meerdaagse trektocht kies je voor een Step by Step training. Doormiddel van work-outs en trainingsschema’s bereid jij je voor op jouw droomhike. 

In de Online Step by Step training leer je ook alles wat nodig is om een meerdaagse trektocht te kunnen maken. Zo leer je in de basis training alles over voeding en bepakking. In de 8 weken training leer je ook nog extra over wildplukken en helemaal één worden met de natuur. Kies je voor de 12 weken training dan zal je van A.Z. alle basis principes leren die je nodig hebt tijdens een meerdaagse trekking. 

Ja, iedere week komt er een nieuwe module online waarmee jij aan de slag kan. Dit betekent dat je kan beginnen wanneer je maar wil.

Heb je bijvoorbeeld een week geen tijd? Geen probleem, je kan gewoon de week erop weer verder waar je gebleven was. 

Afhankelijk van jouw doelen kan een training aansluiten bij jouw wensen. Hier wat over al onze trainingen.

Step by Step Basis training (4 weken): 

Ben je opzoek naar een korte training waarbij je fysiek wordt klaargestoomd voor een lange dagtocht, dan kan deze training wat voor jou zijn. Ook leer je wat over de basis van een meerdaagse trektocht, denk aan voeding, bepakking en kleding. Klik op deze link en leer meer over de 4 weken training. 

Step by Step medium training (8 weken):

Wil jij net iets meer en trainen voor een tweedaagse trektocht dan is deze training wat voor jou. Ook leer je meer over de natuur, wildplukken en een trektocht in rust. Zo bereid jij je met deze training goed voor en kom je niet voor verassingen te staan. Leer meer over de 8 weken training en klik hier. 

Step by Step pro training (12 weken): 

Wil jij een optimale voorbereiding richting een trektocht of misschien wel een camino? Met deze training leer jij alles wat er nodig is voor een meerdaagse trektocht. Je leert de basisbeginselen, leven met de natuur, maar ook leer jij navigeren met kompas en kaart en hoe je vuur moet maken. Ga voorbereid op pad met de 12 weken training. Klik hier voor meer informatie. 

De training bestaat uit twee onderdelen. Het fysieke gedeelte en de studie modules. Hier antwoord op de vraag per onderdeel. 

Fysieke onderdelen:

De training begint licht met weinig dagelijkse stappen en weinig work-out minuten. Richting week 12 zal je echter opbouwen met het aantal stappen en work-out minuten. Ga dus uit van zo’n 45 minuten gemiddeld per dag. Hier zitten dus wandelminuten bij in.

Studie modules:

Aan de studie ben je zo’n 60 minuten in de week  kwijt. Wanneer jij nog naslagwerk erbij pakt kan je het uitbreiden zo veel als je wil. Het is dus afhankelijk van de tijd en energie die je erin wil steken. 

De instructievideo’s zijn vooraf opgenomen. Er zijn dus op dit moment geen live sessies bij de Ik Wil Hiken Academy

In de toekomst zullen er wel live webinars verschijnen die je kan bijwonen. 

Meerdere trainingen aanschaffen is niet nodig. Wanneer jij namelijk een 4 weken training aanschaft kan je wanneer je door wil gaan makkelijk upgraden naar de 8 of 12 weken training. 

Zodra jij kiest voor de 12 weken training dan zullen er boven op de laatste vier extra weken dezelfde modules aanwezig zijn als in de 8 weken training. 

Ja, je kan wanneer je klaar bent met de 4 of 8 weken training nog een extra module erachteraan doen. De kosten zijn dan alleen hoger dan wanneer je gelijk een 12 weken training aanschaft. 

Natuurlijk kan dit. Je mag zelf weten wat je wel en niet van de training doet. Wanneer jij liever niet traint maar wel meer wil leren over outdoor is de Step by Step training ook zeker iets voor jou. 

De partners

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× hulp nodig?