Over
Pro training

In deze training leer jij alle vaardigheden die een zelfstandige hiker nodig heeft. Jij traint voor een meerdaagse tocht met 10/12 kilo bepakking. Jij bent na deze cursus een specialist op het gebied van Hiken.

De droom van een trektocht

Misschien klinkt het allemaal zo ver van je bedshow: een meerdaagse tocht. Maar stiekem droom je toch weleens van zo’n afgezonderde tocht. Helemaal weer terug naar de basis en aangewezen op jezelf en de grillen van de natuur. Ik breng het allemaal bij je in jouw huiskamer. Kennis en kunde worden gecombineerd met kracht en uithoudingsvermogen. Want ik geloof dat iedereen kan hiken!

Deze training past bij jou, als:

Wat kan je verwachten in acht weken?

Trainingschema's

Iedere week krijg je een nieuw schema waarmee je aan de slag kan om te trainen voor jouw persoonlijke doelen. 

Videobegeleiding

Doormiddel van duidelijke video’s ga je aan de slag. Er zijn onder andere trainingsvideo’s en instructievideo’s. 

Handige app

Door de app kan je waar je ook bent snel en makkelijk de online training inzien. Ideaal voor in de trein of op je werk. 

Weekdoelen

Haal je weekdoelen om na acht weken 2 dagen 15/20 kilometer te kunnen hiken met 6/8 kilo bepakking. 

Stappenteller

5 dagen in de week ga je lopen en de stappen uitbreiden. Het doel na 8 weken is 8000 stappen per dag. 

Krachtraining

We gaan ook beginnen met de krachttraining. Aan de hand van trainingsvideo’s ga jij sterker worden.

wandel-techniek

In acht weken gaan we je klaarstomen om met een betere wandeltechniek te leren hiken. Zo ga je letten op je stappen, tempo en uithouding. 

Inspiratie

Iedere week krijg je een pagina vol inspiratie over het weekthema. zo ontvang je tips voor Boeken, films, websites en meer…

Voeding onderweg

Je leert over voeding en hoe je dit moet voorbereiden onderweg. Denk aan: watervoorzieningen, compacte voeding en veganistisch op pad. 

Blessures en preventie

Je tocht begint natuurlijk bij een goede fysieke voorbereiding. Je leert wat je wel, maar ook zeker niet moet doen om blessures te voorkomen. 

Bepakking trektocht

Wil jij op pad dan is bepakking essentieel. Zo leer je over duurzame outdoormaterialen en lichtgewicht tentjes, rugzakken en meer..

Basis weer-principes

Wanneer jij hoger de bergen in gaat moet je een beetje weten wat je kan verwachten van het weer. In week vier leer je de eerste weersprincipes. 

Wildplukken op de trail

In week 5 leer je meer over wildplukken onderweg. Je leert een aantal basis planten en krijgt alles te horen over de basis beginselen van wildplukken

Weers-
omstandigheden

Hoog in de bergen kan het weer snel veranderen. Je leert daarom wat het weer kan doen en hoe je daar op moet anticiperen. Hoe ga je voorbereid op pad?

Wandelen in rust

Wanneer jij tot rust komt tijdens een trail zal je zien dat je meer ontdekt. Dit onderwerp gaat dus over ontspanning tijdens je trektocht. 

Leave no trace

Geen afval achterlaten, het klinkt zo makkelijk. Maar hoe doe je dit dan wanneer je jouw behoefte moet doen? Alles over schoon hiken leer je hier.

Kompas en kaart compleet

Leer alle facetten van het gebruiken van een kompas en kaart. Zo kan jij navigeren in de natuur zonder dat je een telefoon op zak hebt. 

Leren vuur maken

In de training leer je welke materialen je nodig hebt voor een goed kampvuur en welke verschillende kampvuren je kan bouwen.

Diersporen herkennen

Leer diersoorten herkennen aan de hand van sporen te zoeken. Ook leer je wat je moet doen in contact met wilde dieren. 

Overleven met de natuur

In de natuur moet je leren overleven met de natuur. Welke materialen kan jij inzetten om te overleven? Leer alles over het bos.

Heb je nog vragen over Step by Step?

Veel gestelde vragen

Om je volledig fysiek voor te bereiden op een meerdaagse trektocht kies je voor een Step by Step training. Doormiddel van work-outs en trainingsschema’s bereid jij je voor op jouw droomhike. 

In de Online Step by Step training leer je ook alles wat nodig is om een meerdaagse trektocht te kunnen maken. Zo leer je in de basis training alles over voeding en bepakking. In de 8 weken training leer je ook nog extra over wildplukken en helemaal één worden met de natuur. Kies je voor de 12 weken training dan zal je van A.Z. alle basis principes leren die je nodig hebt tijdens een meerdaagse trekking. 

Ja, iedere week komt er een nieuwe module online waarmee jij aan de slag kan. Dit betekent dat je kan beginnen wanneer je maar wil.

Heb je bijvoorbeeld een week geen tijd? Geen probleem, je kan gewoon de week erop weer verder waar je gebleven was. 

Afhankelijk van jouw doelen kan een training aansluiten bij jouw wensen. Hier wat over al onze trainingen.

Step by Step Basis training (4 weken): 

Ben je opzoek naar een korte training waarbij je fysiek wordt klaargestoomd voor een lange dagtocht, dan kan deze training wat voor jou zijn. Ook leer je wat over de basis van een meerdaagse trektocht, denk aan voeding, bepakking en kleding. Klik op deze link en leer meer over de 4 weken training. 

Step by Step medium training (8 weken):

Wil jij net iets meer en trainen voor een tweedaagse trektocht dan is deze training wat voor jou. Ook leer je meer over de natuur, wildplukken en een trektocht in rust. Zo bereid jij je met deze training goed voor en kom je niet voor verassingen te staan. Leer meer over de 8 weken training en klik hier. 

Step by Step pro training (12 weken): 

Wil jij een optimale voorbereiding richting een trektocht of misschien wel een camino? Met deze training leer jij alles wat er nodig is voor een meerdaagse trektocht. Je leert de basisbeginselen, leven met de natuur, maar ook leer jij navigeren met kompas en kaart en hoe je vuur moet maken. Ga voorbereid op pad met de 12 weken training. Klik hier voor meer informatie. 

Beginniveau: Basis fitheid

Basis fitheid vereist. Je kan van jezelf 30 minuten achter elkaar wandelen voor je start met de Step by Step training.

Leer over trektochten

Door mooie en handige thema's leer je veel over hiking en trektochten. Zo leer je wat er nodig is voor een meerdaagse tocht.

Ga fit de bergen in

Met de training ga jij fit de bergen in. Doormiddel van work-outs en techniektrainingen wordt jij gaandeweg gezonder.

Step by Step Basis

Prijs/eenmalig

€47

Step by Step Pro

Prijs/eenmalig

€147

Step by Step medium

Prijs/eenmalig

€97

''Ik hoop dat ik
jou mag helpen''

De natuur heeft zo veel te bieden. Mijn zoektocht naar vrijheid heb ik gevonden in trektochten en wonen in een camper. Via de online Step by Step trainingen wil ik iedereen laten zien hoe mooi hiken en buiten zijn is. Want hiken kan iedereen. 

Rick Mulder
Jouw hike-expert
×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× hulp nodig?